SPORTS A.I.

logo360

Automatische highlights detectie

De Uitdaging

360SportsIntelligence is een van de grootste camera leveranciers in de Nederlandse sportmarkt. Hun intentie is om videoanalyse voor iedereen toegankelijk te maken. Ze voorzien sportclubs van camerasystemen en een gebruiksvriendelijk platform om de beelden te delen.  

Momenteel beschikken alleen professionele teams over de middelen om hun wedstrijden te laten analyseren en zo deelbare highlight videos te maken. Daarom hebben wij een A.I. applicatie gemaakt die volledig geautomatiseerd hoogtepunten genereert, waardoor de leukste momenten van het spel voor iedereen beschikbaar zijn.


Oplossing

We hebben een deep learning model getraind op urenlange wedstrijdbeelden om belangrijke gebeurtenissen zoals strafcorners, strafballen en doelpunten te herkennen.

Na elke wedstrijd verzamelen we de positiegegevens van de spelers over tijd. Ons model herkent vervolgens de belangrijkste momenten, zodat de spelers binnen 15 minuten na de wedstrijd hun hoogtepunten kunnen bekijken.

Met enkele aanpassingen kan deze methodologie worden toegepast op allerlei sporten. Sommige daarvan zijn momenteel in ontwikkeling.

Resultaten

> 0
hockey clubs gebruiken ons automatische highlights algoritme

Bekijk ook onze andere projecten!